TÜRKİYE GENELİ KOOPERATİFÇİLİK KONULU RESİM YARIŞMASI SONUÇLANDI

28 Kasım 2019

Temelinde ortaklaşa üretim, dayanışma ve eşitlik değerleri yer alan kooperatifler, değişen dünya koşullarında sürdürebilir kalkınmanın başlıca seçeneği konumundadır.  Gelirin adil paylaşılması, yoksulluğun ve bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması ve toplumsal kalkınmanın sağlanması için kooperatiflerin ekonomideki etkinliklerinin artırılması gerekmektedir.

Bu kapsamda, eğitim çağındaki çocuklarımızı ve gençlerimizi kooperatifçilik konusunda bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak, sanatsal çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler bırakmaya özendirmek amacıyla Bakanlığımızca düzenlenmiş olan Kooperatifçilik Konulu Resim Yarışması sonuçlanmıştır.

Resim Yarışması Şartnamesinde yer alan hususlar dikkate alınarak illerimizden gelen resimler Seçici Kurul Üyeleri tarafından titizlikle incelenmiştir. Yapılan seçici kurul toplantısında dereceye giren öğrenciler belirlenmiş olup; Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilere ödülleri Türkiye Kooperatifler Fuarı Açılış Töreninde takdim edilecektir.

Bu vesile ile gelecek nesillerimizin emaneti siz çocukların, resim yarışmamıza katılımından dolayı teşekkür eder, eğitim hayatınız boyunca başarılar dileriz.

Sıralama Olmaksızın Türkiye Genelinde Dereceye Giren Öğrenciler:
 
Nisa Nur AVCI                       Rize (Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi) 
Rana KÜÇÜK                        İstanbul
Kevser Elçin ERSOY             Sakarya
Ahmet Tuna AY                     İstanbul