RESİM VE KARİKATÜR YARIŞMASI RİZE ÖDÜL TÖRENİ

28 Kasım 2023

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünce, milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencileri bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, bu konularda farkındalık yaratmak, sanatsal çalışmalar ve kalıcı eser bırakmaya özendirmek amacıyla, “Bilinçli Tüketim ve Tüketici Hakları” konulu tüm Türkiye’de resmi ve özel okullarda “Ortaokullar Arası Resim ve Liseler Arası Karikatür” yarışmaları düzenlenmiştir.

11 Ekim 2023 tarihinde T.C. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen “26. Geleneksel Tüketici Ödülleri Tören” programında Türkiye Geneli değerlendirme sonuçları açıklanarak dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilmiştir.

Yarışmalar kapsamında Türkiye Geneli dereceler dışında ayrıca jüri tarafından il bazlı değerlendirme de yapılmış, Resim ve Karikatür Yarışmalarında İl bazlı yapılan değerlendirme sonucunda yarışmalara eser gönderen illerden İl Birincileri olarak ödüle layık görülen eserler belirlenmiştir. Bu Kapsamda İlimizde derece yapan ve yarışamya katılan öğrencilere Ticaret İl Müdürü Osman KÖSEOĞLU ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusu
f TÜFEKÇİ'nin katılımlarıyla il birincilerine hediyeleri ve yarışmaya katılan öğrencilere sertifikaları teslim edilmiştir.